Vielä kerkiää toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!  Täällä keski-pohjanmaalla pääsiäistä on saatu viettää todella mahtavissa keleissä. Aamuisin on kylläkin ollut het kunnon pakkanen, mutta aurinko on pian noussut ja lämmittänyt kivasti. Tälläkertaa pääsiäinen oli aikaisemmin kuin viimevuonna. Luntakin on vielä verrattuna edellisvuoteen.  Ja lomaakin tuli töistä ihan kivasti, mitä nyt lauantaina olin  töissä, mut sitä ei oikein lasketa kun lauantai oli aika hiljainen päivä. Tärkeintä tietenkin, että on ehtnyt hevostelemaan ja viettämään perheen kanssa aikaa.

Mutta jos vielä palataan aikaan ennen pääsiäistä. 2.4 oli sitten kevään klinikkakäynnin vuoro. Molemmat tammat laitettiin kyytiin ja lähettiin kaustiselle. Pakko mainita vaikka onkin pikku juttu niin Viltsu KÄVELI suorilta kopin kyytiin ja mä olin et täh!? et nuin vain surprise jotenkin tuntu liian helpolta =) Tämän kanssa kun on saanut KAIKESTA vääntää. Hienoa!

Klinikalla sitten toinen ihmetys. Se päätti sit siellä rueta päivänokosille ja nuokku siihen malliin et Jaanakin (ell.) oletti sen olevan rauhoitettuna...Ei ollut ei =) Mut se varmaan vaan tulee tajuntaan, et "täällä mulla on ollut aina tosi  harmooninen olo" =)  Joten suu auki ja hampaiden hoitoon. Ja sitähän riitti. Piikkejä oli taas ilmaantunut ja vasempaan poskeen oli jo kerinnyt tulla haavoja...ja sen kyllä taas kotona huomas..joten pidetään nyt sitten jatkossa kiinni, et max 5kk hampaiden hoidon väli.

Jalat vaikutti hyviltä ja viileiltä. Ei tarvinnut kuvata kun kuulemma jos se epäilty "tauti" etenis niin se menisi kokoajan vain huononpaan ja sen tuntisi jo oikeastaan kädellä. Selvä!  Ostin vielä sit shampoota vuohisiin jos epämääräisiä rupia tulisi taas kevään aikana vuohisiin. Kiitimme hoidosta ja lähdimme katoksille valjastamaan sitten kevään ensimmäiseen ratarundiin wink



      Mountain Silky   4-vee                                                                                                                                 Villin Tähti 4-vee


Radalla/varikolla riitti hevosia. Nikulan silta on remontissa niin porukka joka asuu joen toisella puolella kuskaavat nyt tämän ajan kuorma-autoilla hepat radalle. Mutta mitäpä meidän kauhukakara tekikään! Siinä seistä tapitti ku vanhat konit ja taas oltiin, et onkohan Viltsu terve ku se on tollanen Hevonen =) Annika sanoikin hyvin, "et miten se voi olla täällä paljon rauhallisempi kuin kotona?" En tiiä, mut passaa mulle kaiken tämän vääntämisen jälkeen! 

Mulla oli pikkasen jo ajatuksena, et olisin ottanut jo VIHDOINKIN  ne kilpakärryt mukaan, mut sit ehkä parempi pari hiitti alle hiittareista .. Erkillä oli armeijasta vielä kyseinen päivä vapaata ja sai ajella tammaa ja minä sain sitten pitkästä aikaa katsoa miltä tamma näyttää näin kauempaa katsottuna. Radalla oli ainakin 15 muuta hevosta (lämpösiä) ne eivät Viltsun maailmaa hetkauttanut, mutta voi jestas kun se näytti siellä rataakiertäneiden konkareitten seassa niiiiiin kakaralta..! Mutta kyllä se viimevuodesta näytti muistavan ainakin sen mistä pääsee pois =) Mutta ollaan iloisia siitä, että se ravasi radalla eikä niiannut niinkuin viime syksynä. Mutta paljon se tarvitsee "ratareeniä", että samanlainen rento letkeä meno löytyisi myös siellä eikä vain metsässä.  Mutta tuollaisella mutkittelulla se meni nyt opparivauhteja, että jospa tämän kesän tavoitteeksi tulisi saada mutkat suoriksi ja saisi tamman etujalat kestämään kesäkelit niin se olisi jo jotain!



Ratareissun seuraavana päivänä hevonenhan sitten ei meinannut päästä tallista tarhaan...oli sitten vanhat ruvet auennut vuohisista kun oli pakko laittaa ne painoputsit..hitto, Mutta kyllä voi olla hevonen kipiä! Siinä sitten paripäivää niitä hoidettiin ja shamppoo tappo pöpöt ja ne KORVATIPAT! hoiti ruvet. 3 tehohoitopäivän jälkeen polle oli oma iloinen itsensä ja päästiin taas harrastamaan. Lunta on vielä silleen just ja just sopivasti. Ens viikon sateiden jälkeen lumet on vissinä menneet..

Tuon viimekesän kiikkuhevosta en halua enään koskaan takaisin niin oli pakko rueta pähkäilemään millä sais estettyä moisen. Olin kuullut juttua Shock Tamer Joustopohjallisista. Ja vieläpä sellaista, että ovat oivalliset hevosille, jotka menevät talvella hyvin ja kesällä ei. Monien kavionivelongemaisten hevosten helpotus! Joten nehän sitten hommasin ja kova luotto on, että toimisivat viltsullakin. Sit eteen tuli 8x20 kenkä niin ei tarvis enään pelleillä nuitten painoputsien kans kun toisen vuohiset eivät tunnu kestävän yhtään hankausta. Erkki ne eilen laittoi sit tammalle jalkaan ja musta tuntu, et se meni jo tarhaankin "lennokkaammin" =)







Hokit sai vielä olla. Meidän tarha on vielä pitkään luminen.  Pyöritellään ne sitten pois kun kesä tulee!









Nyt tässä odottelen, et aurinko pikkasen pehmittäis teitä. Tahtoo niiiin testamaan miten tamma näillä menee. Ylivieskassakin alkais ravit kahelta, joten siinä ja tässä kerkiänkö sinne vai lähenkö ollenkaan..  Komia keli tuolla ainakin on joten ulkona päivä kannattaa viettää!