Tosiaan syksyä! Mihin se kesä taas menikään?! Toisaalta syksy on ihan jees kun illalla on hämärää ja hommat tulee tulee hoidettua "ihmisten aikoihin". Hepatkin ovat jo asustaneet jo niin kauan sisällä yöt, etten edes muista millon ne viimeksi ovat olleet yötä ulkona.

Klinikkareissun jälkeen viltsu vietti viikon laidunlomaa ja sit seuraavalla viikolla ruettiin nätisti ajamaan. oli parempi, mutta ei hyvä.

Seuraava siirto oli hoitaa viltsun lihakset kuntoon, joten hieroja oli paikalle saatava. Heinosen Veli-Matti kävi hieromassa ja sanoi, että selkä on jumissa het kuin reenatulla hevosella =) mitään toispuoleisuutta ei ollut eli jos se arkois pahasti jotain jalkaa niin se yleensä heijastuu jommallekummalle puolelle lihaksistossa. Tamma oli siis molemmilta puolilta tasaisesti jumissa. Heti ensimmäisen hierontakerran jälkeen hepo oli taas parempi ajaessa.

Vellu tuli viikon päästä uudestaan hieromaan ja nyt oli hierojakin tyytyväinen Viltsun selkään. Syvät lihasjännitteet selässä saatiin pois =) Sovittiin, että Viltsun lihakset käydään 3 viikon välein läpi niin pysyy (iso) varsa rennonpana ilman jännitteita. Ja oikeesti Viltsu nautti hieronnasta. Kyllä minäkin vielä joskus menen oikein oikealle hierojalle, mutta hevonen tietty ensin =)

Tän kokemuksen jälkeen on pakko todeta, että hieronnasta on hyötyä. Ainakin meidän kohdalla. Kun jännitteet saatiin pois hevonen rentoutui totaalisesti. Se yleinen käyttäytyminenkin rentoutui joten olin sitten melkein jokavälissä mittaamassa siltä kuumetta kun epäilin sen jo olevan sairas =) mutta kyllähän me naiset tiedetään kun kinnaa niin sitten kinnaa ja on hankalaa =))

Ravikin alkaa pikkuhiljaa löytymään. Hissunkissun. Mutta jotain on tehty oikein kun kiikkuhevosta ei ole hetkeen näkynyt. Senna-tamma on ollut tunnollisesti mukana ajoreissuilla vaikka me edetäänkin nyt hieman hitaasti ja opettelemme tanssiaskeleita uudestaan.

Perjantaina Jyri kävi kengittämässä ja kehui kuinka hyvin kaviot ovat kasvaneet! jes! Että biotiinikuuri kehiin ja harjaamaan kavioita jos moista ongelmaa meinaa olla. meillä tämä tepsi.

Tässä tilanteessa kun omistaa okei! ison varsan ja tamman on vain vedettävä henkeä ja relata kun ravikatoaa. Hoidettava, ennaltaehkäistä tiedossa olevat ongelmat ja lukea varsaa. Viltsu on valmis sitten kun se on valmis eikä sitten kun minä niin tahdon. Tämänkö muistan niin varmasti tulee päivä kun asetan tammani selkään voilokin =)