Hetki on edellisestä raaputuksesta taas vierehtähtänyt! Viltsu on nyt tosiaan back to bisnes! niin eiköhän tässä taas kirjoittemisen aihetta synny =)

Tamma haettiin Nivalasta tosiaan kotia just ennen joulua. Ja voi vitsi kun tammasta olikin tullut herkkä. Työskentelin ensiksi Mervin tamman kanssa pyörössä, jotta sain itsekkin hieman hajua mitä tehtäisiin. Sitten Viltsun kanssa. Ja se tunne kun se huomasi, että minäkin olen olemassa! Pienillä liikkeillä sain sen lisäämään suuntaa, määräämään tahdin, väistämään,laukkaamaan(sanoin "laukka" ja tamma nosti laukan!!) ja seuraamaan minua. Ja kaikki tämä hevosen ollessa irti.

Taluttamisessa se suurin ongelma olikin joten sitä Mervi sitten työsti pääasiassa koko kuukauden. Viltsullahan on jonkinsortin keskittymishäiriö ja todella hätäinen tamma ja mikään ei sen perusluonnetta tule muuttamaankaan enkä halua. Jos haluan rentouttavan maastopollen niin täytenee ostaa pikkasen toisen luontoinen =) Mutta mähän halusinkin ravihevosen joten toivottavasti on sitten sitä =)  Ja Nivalan suunnastakin todettiin, että onpas kovpäinen tamma! että olen minä sittenkin ollut itsekkin oikeassa, että tässä tyypissä ei ole ihan kaikki nallekarkit tasan ihan joka päivä, mutta onpa opettanut sinniä meikäläiselle! Tämän kyseisen opettelukuukauden jälkeen ei ole tarvinut tapella, Ihanaa! minut on ainakin vakuuttanut tuo pyörötarhaus ja maastakösinkoulutusmenetelmä. Kannatti!     

 


Joulu ja uusi vuosi sitten vierähti ja toivotaan, että vuodesta 2012 tulee vähemmän murheellisempi ja tamman etujalat rupeaisivat kestämään.

  

Tällä hetkellä reenikelit on aivan loistavat joten olemme sitten ottaneet kaiken ilon irti! Tamma on ainakin iloinen super sellainen alku lenkistä, mutta kun pahin tsäpinä hellittää niin lenkki tasoittuu. Tällä hetkellä ollaan aloitettu 10 km rauhallisista hölkkä lenkeistä sisältäen piiiiitkät kävely pätkät. Nyt ainakin ravi luistaa sekä jalkaterveys on kunnossa. Niiden ehdoilla mennään ja jos mitään ongelmaa ei ilmene niin sitten rasitusta pikkuhiljaa lisätään. Ja ensi kuussahan sitä sais tieten jo klinikallakin käydä =)

 

 Monta hikistä lenkkiä vielä tammalla elämässään edessä, jos meinaa joskus radalle päästä =)