Tervetuloa toukokuu! kesä on taas lähempänä =) Luminen talvi on takanapäin, mikä olikin mahtavan luminen talvi! joten jos jo nyt toivoa sopii niin ensitalvena samanlainen kiitos=) Mutta kyllä kesäkin on mukava. On valoisaa ja valoisaa ja siten aikaa hyvin olla töissä sekä harrastaa.

Kevään myötä kotona ajokelit eivät ole huisin hyvät, joten olen jo tovin aikaa käynyt ajamassa juoksulenkit raviradalla. Raviradankierto aloitettiin Toholammin radalla, koska se oli aikesemmin paremmassa kunnossa kuin kannuksen rata.

Siellähän olikin ihanan rauhallista metsänkeskellä ja tuli oikein nuoruus mieleen. Siellä on tullut monella hepalla  kierroksia veivattua. Mutta olihan tämä juhlallista kerrakseen kun sai ihkaomalla siellä ajella =) Viltsukin oli oikein levollinen ja ravasi rennosti. Ei me vielä mitään verenmakusuussa ajoa ajettu vaan rennon reippaasti ravailtiin. Pääasia,että varsalle jää hyvämieli radalla käymisistä.

Mutta toki rupes kärryillä melkein naurattaan, että kyllä tätä saa monta monta kertaa kiertää enenkuin voin etes kuvitella mitään oppareita saati kokeita..Ja asiaan varmaan vaikuttaa se, että en ole suomenhevosella radalla ajanut varmaan 10-vuoteen, joten ei mun korvissa kovin suhissu =)

Kun aikamma kävimme lampin radalla niin saatiinhan sit kannuksen ratakin lanattua, joten siirryimme sitten sinne. Siellähän oli enemmän äksönia ja elämää radan ulkopuolella joka näkyi erittäin terävässä nuoressa tammassa jo katoksella =) Mutta kun saatiin polle valjaisiin ja radalle niin alkoi helpottamaan. Toki ensimmäisen kiekan tamma jo oikeastaan painoi ja oli oikein terävänä. Muutaman kiekan jälkeen pahin höyry helpotti niin sitten pystyi jopa keskittymäänkin.

Tuolla kannuksen rata on vaan sellainen yleinen kävelijöiden sekä koiranlenkittäjienkin mesta, joten välillä tuntuu, että ole  hevosella edessä raviradalla! esim. lämmityksen jälkeen harjoittelin volttaamista ja olin sitten lähtemässä ajamaan rataa oikeinpäin reippaammin niin sillä takasuoralla sitten pari tyyppiä käveli kera koirien. Ei siinä vielä mitään, mutta kun se koira piti päästää iri!! Tajus ne sitten lähteä kun appiukko kävi heille kertomassa tilanteen..huoh.. Viltsu kyllä tulee tarvitsemaan kaveria radalle. Meno olisi varmasti mielekkäämpää kun olisi kaveri mukana. Noh niitäkin varmasti löytyy kun lähdemme kaustisen radalle ravailemaan =)

Hauskaa kevättä!