Tänne keski-pohjanmaallekin pakkaset ovat saapuneet.  Tällä viikolla oikeastaan on ensimmäiset "kovat" pakkaset tulossa.

Viikonloppuna pääsi normisti ajamaan sellaisessa ihanassa pakkasessa ja aurinko paistoi täyttä! ja se tais jo pikkasen lämmittää =)

Juuso löysi lauantaina aivan mukavan metsälenkin (14 km), joten siitähän piti sitten viikonloppuna nauttia. Siellä kaikessa hiljaisuudessa ja ainakin kävelyosuuksien kohdalla kerkiän mietiskellä omissa ajatuksissani. Siinä hymähdinkin tammalle kun se käveli niin rentona ja silleen niinku suomenhevosen kuulukin, "Et tässä se nyt kävelee vaikka sen ei pitänyt koskaan kävellä" =) Eli varsan omistajat :nou ressiä muiden mielipiteistä. Viltsu ei varsana (opetusvaiheessa) oikeastaan kävellyt ollenkaan. Oli paljon turvallisempaa antaa sen jolokotella reippaasti. Mutta vanhemmilta "hevosmiehiltä" sain ehkä noottia moisesta varsan juoksuttamisesta.  Kyllä ne kuulkaa oppii kävelemään kun on tarpeeksi kilometrejä takana ja huomaavat et tiet aina jatkuvat ja jatkuvat..

Karkas pikkasen ajatus, mut tälläiset pikkujutut tuntuvat näin jälkikäteen hassuilta ja piti kaikenlaista ressata..

Sunnuntaina piipahdin myös raveissa patsastelemassa pakkasessa. Ihan kun ei muuten sais ulkoilmasta tarpeeksi. Mutta olkoot! Ravit ovat melkeimpä oikeastaan ainut "hupi" mitä minulla on. Ja aina on mielenkiintoista kun kavereiden hevoset juoksevat. Saa sellasta sopivaa lisäsykettä! Ja taas siellä tuli tutuille tolppia ja totosijoja =) Jospa vielä itsekkin pääsis oman hevosen kans! se olis varmaan jotain käsittämätöntä...

Maanantaina rupesin tosissani katsomaan noita tulevia sääennustuksia ja ne pakkaskäyrät näyttivät vain valuvan alemmas ja alemmas aina loppu viikkoa kohden. Joten viikkosuunnitelma meni hieman uuteen uskoon. Tiistai (eli tämäpäivä) näytti kaikista parhaalta ajopäivältä. Ja ajattelin, et nyt on paras sauma sit rokottaa kerta -25 pakkasella en aja, Ja eipä tarvi nyt sitten olla ainakaan huonoa omatuntoa =)


Tänän tosiaan sit lähin taas töistä aikasemmin. Pakkasta -17 ja aurinko paistoi! mut kyllä se jotenki tuntu kylmemmälle. Ja toki tuulenvireellä oli asiansa. Heitettiin vain 10 km lenkki rentoa ravia.  Illemmalla Viltsu sitten sai rokotteen.  Toivotaan, että ei nyt nostais lämpöä kun aamuksi on luvattu ihan kivasti pakkasta ja eipä ole ketään joka laittais tamman myöhemmin ulos...

 

Niin ja sitten!  Tänään se tuli! Back on Track verkkoloimi!!!!!!!! öhöm..siis nehän ei sitten maksa ku alle 100€ (jos sattuu mieheni tätä lukemaan )  Mietein sitä pitkään ja sit kuitekin päätin sijoittaa kun niistä on kuullut niin hyvää palautetta. Ja kun tuo tamman selkä tahtoo mennä herkästi jumiin. Verkkoloimi tuntui jotenkin kaikista kätevämmältä kun sen voi aina laittaa toisen loimen alle näin talvellakin.  Ja heti lenkin jälkeen Viltsu pääsi sitä testimään.

koko on 155 ja oli kyllä just sopiva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edessä oli hyvät lapalaskokset ja istuvuus oli kyllä sitä mitä oli luvattu.

Tähän päälle Viltsu sai sit vielä korkeakauluksisen kuivatusloimimen.


Ohjeiden mukaan pidin sitä nyt ensimmäisellä kerralla sen 4h. Ja olipas tamma ihanan lämmin ja täysin kuiva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_pikku mainos_  Back on Track tuotteita saa tilattua myös Agrimarketin kautta =)

 

p.p.s en tajua miten tämä sivu on näin venynyt mutta rullaa vain alaspäin jos haluat jättää viestin =)