Kuukausi on sujahtanut melkeimpä huomaamatta. Tällä hetkellä mittari tapittaa jossain + 30 tienoilla! Toki välillä oli myös syksyn lukemia. Mutta ei nyt valiteta. Kyllä sitä ens talvena kärryillä hytistään ja kaivataan kesän lämpölukemia.

Viltsun kohdalla kesäkuu saatiin reenattua hyvin ja tamma tuntui jo saavat asian ytimestä hyvin kiinni. Malttoi hyvin keskittyä työntekoon ja rengaskin rupes pyörimään kesäkuun aikana eritahtiin kuin toukokuussa. Muutaman kerran toinen polle sattui olemaan yhtä aikaa radalla, joka oli kyllä erittäin positiivinen asia. Viltsu nautti kun oli kaveri eikä säätänyt mitään ylimääräistä vaikka kaveri lähtikin välillä toiseen suuntaan. Koko ajan olen vain hakenut tammaan rentoutta radalla työskentelyyn ja se on saavutettu. Vielä ei olla kelloa otettu mukaan kuin kerran viikkoon ja piiskakin on pidetty taaksepäin.

Tällä viikolla tulikin sitten takapakkia kun maanantai aamuna Viltsu ontui toista etustaan tosi pahasti. Riisuin siltä etukengät kokonaan pois ja päivä päivältä ontuminen väheni. Meille oli varmuuden vuoksi varattuna klinikka-aika, mutta sinne ei nyt sitten tänään tarvinnut onneksi lähteäkkään kun tamma oli eilen illalla täysin kunnossa.

Meillä on Juuson kanssa häät heinäkuussa joten tässä hommia piisaa juhlienkin suhteen =)

Viltsu saa nyt hetken olla ilman kenkiä ja kohta taas homma jatkuu....

Keäkuu on tuonut myös tullessaan 4-vuotiaiden suomenhevosten suurkilpailut. Pikkupelimannin karsintoja olin maanantaina seuraamassa ja ei voi muutakuin ihailla näitä ikäluokan parhaita! kovaa mennään ihan hirmu kovaa. Armoa ei anneta jos meinaa porukassa pysyä. Siinä väkisinkin ruopiaa miettimään miten ihmeessä tälläinen harrastelija saa hevosensa koskaan tuohon kuntoon ja edes siihen malliin, että edes opetuslähtöön kehtaa lähtiä.

Jännitystä piisaa kun ystäväni hevonen Ponnen Aatos juoksi itsensä finaaliin! on ollut hieno seurata miten mahtavaksi kilpahevoseksi Aatu on kasvanut ja kuinka paljon startit vievät eteenpäin.

Mutta ei se auta kun tehdä kovasti töitä, hoitaa hevonen niin hyvin kun pystyy ja uskoa omaan tekemiseen