Lomat on lusittu ja töitäkin on taas paiskittu usempi viikko.

Viime perjantai aamuna meikäläisen sydän sai ylimääräisiä lyöntejä kun kuulin Viivin sairastavan ähkyä. Onneksi klinikka on heti vieressä niin Viivi pääsi nopeasti hyvään hoitoon. Klinikalla tamma vietti koko perjantain ja hoito toi tulosta ja tamma parani. Annika ja Erkki tulivat perjantai iltana leviltä ja samantien suuntasimme porukalla tammaa katsomaan. Mieli koheni taustajoukoilla ja omistajalla hurjasti kun näimme tamma olevan jo oikein pirteä. Ähkyn syytä on todella vaikea aina sanoa, mutta viivi on ollut aina aikasta huono juomaan, joten nyt sen juontia seurataan sitten entistä tarkemmin.

Launtaina sydämeni sai sykkiä taas hieman kiivaammin kun 2 koiratyttöä tulivat meille kotia ja kysyivät, että eikös teillä ole hevonen ja poni kun ne tulivat tuolla padon sillalla vastaan...!!!?? Voi jee..äkkiä takki niskaan ja kartanolle. Ja kas kummaa, sieltähän se Viltsu juoksi tietä pitkin tulemaan ja Pampula perässä:D Viltsua kiinnosti niin koirat, että sitten seurasivat niitä kotia asti. Pihalla saatiin kiinni ja Pampulakin nätisti juoksenteli omaan karsinaansa. Meikä oli jo valmistautunut hakemaan karkulaisia lampilta asti  Sen verran olivat pollet hikisiä ja henkeä täynnä, että lenkit oli sitten suoritettu omatoimisesti..Seuraavana päivänä kävin katselemassa jälkiä, että mistä karkulaiset olivat karanneet. No laaksostapa tietty ja siitä porhallettu papan pellolle ja myllätty sen pihakin aikasta hyvään kuntoon. Uimapaikka oli otettu myös haltuun ja muutamia jälkiä näkui myös jäällä..Jää on kaikkein pelottavin seikka, koska padon edustalla on sulaa.. Viltsu eikä Pampula loukanneet itseään onneksi mitenkään vaikka hieman jännityksellä odotin seuraavaa päivää.

Maanantaina tapahtui myös jotain merkittävää koska kävimme käpsyn avustuksella Viltsun kanssa ajamassa padon toisella puolella! vähän oli siistiä päästä metsälenkeistä uusiin maisemiin. Ajettiin hiekkatietä lampin rajalle asti. Että nyt sitten voi leuhkia, että meidän Viltsu on käynyt Lampin puolella!! Hienosti tamma meni, kyllä hepo taas yllätti omistajansa. Siis patoa se ei pelännyt yhtään ja autojakin tuli vastaan eikä nekään tuottaneet mitään ongelmaa. Hienosti myös käätyi tiellä. Matkaa lenkistä tuli 6 kilometriä. Takaisin päin tultiin ilman sekkiä ja hienosti tamma juoksi kun oli aurattu tie. Taas saatiin paljon uutta oppia ja ideoita käpsyltä.

Keskiviikkona oli tarkoitus käydä ihan vain pieni lenkki ajamassa metsätiellä..noh meikä katsoi kun tulin töistä, et jes tie on aurattu. Noh lenkille kun lähdettiin niin joo olihan se aurattu, mutta vain puoleen väliin asti kalkkirekan takia.. peltotie on tosi kapea niin siinä ei nyt niin vain käännytä niin meille tulikin sitten kävelylenkki ja pitempi sellainen.. tammaa helpottaakseni kävelin itsekkin kärryjen perässä. Voi, että kun mua tympäs kun en käynyt autolla eka ajamassa.  Onneksi edes loppuosa lenkistä  oli aurattua.. noh tulipahan tehtyä sitten metsälenkki toisinkin päin..

metsälenkillä tuli myös testattua, että mitäs viltsu sanoo koirasta joka tulee jalkoihin..vastaus ei mitään kävelen yli. Tosiaan vastaan tuli vanhempi koira joka ei väistänyt yhtään, mutta Viltsu nosteli onneksi tarkasti jalkoja, ettei astunut päälle ja minä yritin väistellä, ettei kärryjen rengas mene koiran yli..tais vanha koira olla hieman kuuro ja sokea

Kauniita talvisia päiviä on loppuviikolle luvattu, joten eiköhän nautita vielä niistä hetki!