Tänään oli se "odotettu" klinikkapäivä. Aamulla harjailin pollet ja laitoin eka Viltsun kyytiin ja sit Pampulan. Luukut kiinni ja menoksi! "Naarurista" otin kyytiin Viltsun lenkkikaverin omistajan ja jatkettiin matkaa kohti kaustista.

Aika oli puol kympiltä ja rauhallista tuntu klinikalle olevan joten sisälle vain koko konkkaronkka. Aluksi otettiin Viltsusta verikoe(niissä kaikki ok)ja sit ruettiin syynäämään.

Heti Jaana huomasi oikean lavan olevan ihan jumissa. Ajattelin jo siinä, et vitsi jos tämä kaikki onkin vain johtunut siitä, et vähänkö olis helpottavaa.. sitä vain tulee niin sokeaksi omalle hevoselle kun ei muiden kanssa touhua..

Siirryttiin sitten ulos. Pampula tuli kanssa seuraksi ja ruokaili siinä samalla =) Juoksutin ensin Viltsua liinassa niin Jaana sai katsottua liikkeet ja havaitsi kanssa lyhyen etujalan liiikkeen. (olin onneksi ottanut su videopätkää niin jaana näki siitäkin hieman osviittaa). Sitten taivutettiin ja juoksutettiin. Viltsu olikin välillä aika lennossa =) Reagoi taivutuksiin joten tupaan mars ja kuvauksiin.

Molemmat kavionivelet sekä kaviot kuvaattin. Ja sitten hetken olin ihan pihalla kun puhuttiin ihan eri kieltä mitä minä ymmärsin, kunnes minullekkin rupesi valkenemaan.

Eli tuo otsikon sanahirviö = matala kehärenkaan alku vasemmassa etujalassa. Oikeassa pienempi. Eli kavionivelessä on luu joka kuuluukin olla siellä ja siihen kiinnittyy oliko (ojentaja?) jänne. Mutta Viltsulla on tämä luu  on nyt jostain syystä  hieman kasvanut..Ja sitä seurataan. Jos tämä luupahkura rupiaa ihan tosissaan kasvamaan se tarkoittaa sitä, että Viltsusta ei tule ravihevosta.  Tämän lauseen jälkeen kurkkuuni ilmestyi patti ja tämäkin tyttö hiljeni..

Kuvien jälkeen ryhditäydyttiin ja ruettiin taistelumielelle ja hoitamaan moiset luun kasvut pois! Eli molemmat etukavionivelet piikitettiin ja sinne meni jotain hy-50 ja lincosinia eli suomeksi hiilonia. Viltsu käyttäytyi erittäin hienosti. Kavionivelet oli turvoksissa ja kun Jaana laittoi neulan vasempaan jalkaan niin tuli tavaraa heti kunnon paineella ulos. Oikeasta hilitymmin. Sinne meni arvokkaat aineet ja Aamen.

Suussa näytti siltä, että kun ell. laitto käden suuhun niin kaksi hammasta lensi lattialle. Ja taaas piikit raspattiin oikealta. Pari maitohammasta vielä on lapsukaisella <3

Viltsu lomailee nyt viikon ja sillä aikaa lapaa hierotaan ja hierotaan. Viikon päästä kevyttä ajamista. Jos polle alkaa sitten taas kiikkaamaan niin sitten vielä toinen piikitys.

Reissusta jäi vähä ihmeellinen tunne. Oon tässä miettinyt, että mitä jos kiikkaaminen ajaessajohtuikin vain jumiutuneesta lavasta , koska satula selässä hepo liikkui hyvin. Tämä lavan jumituskohta on just siinä mihin valjaiden etureuna tulee ja ne painavat sitten just siihen, mutta satulahan tulee erikohtaan ja etukaari siihen päälle.

Ja löydettiinkö me sattumoisin sitten tämä kehärenkaan alku?Mutta yhtäkaikki, joten tulin siihen tulokseen, että kavionivelet ovat varmasti jossain vaiheessa vaivanneet ja viltsu on ruennut varomaan jalkaa ja saanut siitä sitten sen vastakkaisen lavan jumiin josta johtuen ravi on huonontunut entisestään varsinkin kurveihin.. huoh. Tämä laji on vain niiiiiin vaikea.

Mutta siitä kuuluisasta patista joka viltsulla on/ (ollut) takajalassa. Niin Jaana ei meinannut sitä enään nähä silmämääräisesti ollenkaan!! on tällä tammalla kyllä sellainen "ihmeluidenkasvu", että sais mun puolesta jo riittää. Sitä takajalan patin kasvua seurattiin niin jännityksellä ja voi vitsi sitä tunnetta kun se rupesi pienenemään. Nyt sitten sama homma.

Mutta ei luovuteta vaan tarkkaillaan ja hoidetaan niin hyvin kuin osataan. Lompakon saa ainakin kevennettyä mukavasti, mutta en minä itselleni mitään kyllä tarvitse kunhan vain saan pitää Tähteni !

 

Pampulakin oli oikein reipas reissulla.

Kuulemma "hieman" tuhdissa kunnossa ja omistaa "silikonit" =) Nyt on pounin hampaatkin kunnossa niin taas ruoka menee alas paremmin =)

Sanoin, että klinikan porukka ei tunne ponia ens vuonna kun reenaan sitä koko vuoden!