Vihdoin talvilomani alkoi! Viimeiset päivät töissä olikin melkoista hässäkkää kun oli löytölaari-päivät. Mukavasti ihmisiä oli liikenteessä ja kassaa sai hakata ihan tosissaan. Mutta mä tykkään kun on säpinää ja kauppa käy. Mutta nyt sitten saa ens viikon tehdä mitä lystää eikä tarvi kytätä kelloa! =)

 

Rokotuksen jälkeen Viltsulla oli seuraavana päivänä asteen enemmän lämpöä kuin normaalisti ja sopivasti oli ne reilut -25 asteen pakkaset niin saatiin molemmat vetää pari päivää lonkkaa. Mutta sitten oli jo pakko rueta aisottaan tammaa ettei se ihan räjähdä paikoilleen. Ja jatkuhan ne pakkaset, mutta ei enään uskaltanut rueta odottamaan niitä lauhtumisia kun nuo ennustukset tuntu heittävän ihan härän pyllyä. Vaatettaa vain päälle. Hevonen kyllä pärjää melkein kelillä kuin kelillä, mutta me ihmiset ei... =)

 

Perjai-iltana se oikea kinner alkoi taas pikkasen turvotella..pahus! Viimevuonna näihin samoihin aikoihin oli samanlaista turvotusta ja kiikutin tamman samantien klinikalle ja kuvattiin. Ei mitään, ei niitä irtopaloja mitä kerkesin jo epäillä. Silloinkin Jaana(ell.) sanoi, että nämä suomenhevoset (varsinkin vankkatekoiset) turvottelevat välillä ja kaikkia turvotuksia ei kannata ottaa niin vakavasti...Noh sainpahan silloin ainakin itselleni lompakon kevenemisen ja mielenrauhan. Kaikenlisäksi pari päivää klinikka käynnin jälkeen turvotus hävisi..nyt sitten ajattelin ottaa pikkasen vähemmällä ressaamisella ja maltan ehkä hetken ennenkuin suuntaamme sinne klinikalle. Kylmää kylmää kylmää ja jolkotelkoot tämän päivän tuolla tarhassa. Huomenna käyn sitten ajamassa ja katotaan mitä kinner sitten meinaa.. Illan hämärissä otan sen cedarin kaapista ja käyn koko pollen läpi ja katotaan mistä "räjähtää" vai tapahtuuko mitäään. =) Noh, tässähän on kokoviikko aikaa seurata,syynätä sekä ressata =)

 

Torstaina sitten Jyri tulee kengittään. Tässähän on taas mennyt se melkein 8 viikkoa! Hierojaa olen yrittänyt saada kiinni, mutta ei vastausta...hmmm..Taitaa pitää kiirettä..

Tänään onkin Ylivieskassa ravit , joten sinne siis! Ensimmäisessä lähdössä olikin etusijalla 4-vuotiaat suokit, mutta muistaakseni vain yksi 4-vuotias oli  mukana.  Sekä Villiarilainen tamma!