Tänään oli tosiaan kannuksessa tamma-ja varsa näyttelyt. Viimevuonna ajattelin,että nämä kekkerit on nähty ja koettu, mutta sitten kuitenkin se viimevuoden 3 palkinto jotenkin vaivas takaraivossa...

Vettähän tosiaan on satanut  jo elokuusta asti, joten tarhat sitten siinä kunnossa kun vain arvata saattaa.. normaalisti olen kesälaitumen sulkenut tähän aikaan vuodesta, mutta nyt on pakko pitää vielä se auki, et pääsevät kuivemmille apajille ja talvitarha ei menis niin velliksi kuin rintin kohdalta nyt on..

Eilen töiden jälkeen lähdin radalle ajamaan ja ajatuksena myös se, et tamma olis pikkasen tasasempi sit näyttelyissä kun olis edellisiltana ajettu. Kun olin lähdössä huomasin, että tuolla kurakossa rämpiessään Viltsu oli polkenut pikkasen kannalle..ei pahasti mut kuitenkin just ruununrajaan..

Radalla ekalla kiekalla tamma arkoi jalkaansa ja ajattelin et näyttelyt tais jäädä...kunnes takaa tuli reippasti lämpönen ohi niin unohtu pikkunaarmut ja sit liikuttiinkin ihan normaalisti =)

Tänä aamuna laitoin tamman aikasin ulos, koska meidän luokka alkoi vasta 12 maissa. Sai siellä hieman notkistella kinttujaan ja toisekseen sen pää ei kestä jos se ei pääse heti aamusta ulos..

ennen puolta yhtätoista hain hepat talliin ja rupesin arvaatkaapas mitä tekemään?! no pesemään niitä kuraisia jalkoja (mutta en valita kun ei tarvi kantaa vettä) =)

Miia saapuikin meille ja tamma koppiin ja menoksi. Tosiaan ajattelin nyt sitten oikein panostaa tähän viimeiseen mahikseen ja ystäväni Miia lupasi esittää tamman =)

Radalle kun tultiin niin ehdittiin tovi seurata 1-vuotiaita suokkeja ja 2-vuotikkaita lämppäreita. Huomasin, että erittäin fiksuja muksuja oli liikenteessä  näin syksyn näyttelyissä mitä kaustisella silloin toukokuussa. Ei ollut kevättä rinnassa muutakuin meidän Viltsulla =)

Tamma alas kopista ja sittenhän se show alkoi. ORI Viltsu ei muistanut olevansa tamma vaan esitti kuinka notkea se onkaan... Joku varmana luuli, että toi koni on ollut 3 vuotta navetan takana eikä koskaan ole tehty mitään tai käytetty missään..huoh..rupesi oikein hävettämään miian puolesta, mutta onneksi se ei pienistä hätkähdä ja ajateltiin jo testata viltsun testosteronitaso..mami kävi sitten kerran "konahtamassa" ja vastaukseksi sain komeat pystyynhypyt ja tamma asettui huomattavasti =)

Esittely meni hienosti ja katoksilla mittailut sun muut. Rakennearvostelussa Viltsun toinen persoona eli tamma tasainen tuli kuvioihin ja seisoi oikein nätisti! Ei tuolle osaa kuin vain nauraa kun toinen on niiin terävänä välillä =) Viltsun luokassa oli vain 2 heposta eli viltsu ja sit suokkiori joka tais kerran hörähtää...

Mutta reissu kannatti ja Tamma sai puhtaan 2 palkinnon!! oikeastaan kaikki parani viimevuodesta. Jes! Ja suuri Kiitos esittäjälle Miialle!

Tässä arvostelu:

Säkä 156 cm (Vain! 3cm kasvanut vuodessa)     Lautaskorkeus 157

Tyyppi 9         Runko 8        Jalat 7            Kaviot 7           Käynti 6                  Ravi 7