Kesä on ohi..pakko se on todeta..viimeistään tänä aamuna kun mittäri näytti +7 ja tihutti. Hepat ovat viettäneet lauantaista asti yöt tallissa. Märkää ja pimeää  saa itsekkin nukkua kaikessa rauhassa eikä miettiä, et mitä jos ne karkaa ja olispa tosi siistiä lähteä niitä etsimään tuolta pimeästä. Tosin syksyn tulo ei minua haittaa ja varsinkin talvea jo odotan jos se olisi yhtä luminen kuin edellinen. Joku asiakas kyllä sanoi, että turha odotella paljon lunta kun pihlajanmaroja ei ole niin paljon..no joo...

Mutta siis tämä syksyn tulo tarkoittaa siis sitä, että meidän Viltsun kesäloma loppui! Jari kävi näppäämässä tamman sunnuntaina kenkään. Vielä mahtui 2 kenkä kaviot olivatkin paljon paremmassa kunnossa kuin sillon keväällä. Sunnuntai menikin sitten kannuksen raveissa ja Heidi kävi näpsimässä heposista muutamat kuvat. Heidin mielestä Viltsu oli "hieman" kasvanut Helmikuusta (että terveisiä, et meillä saa käydä useamminkin ;)) Tarkoitus oli tosiaan vielä illalla ajaa, mut tuli sitten vieraita joten jouduin siirtämään ajon maanantaihin.

Töiden jälkeen sit tallin siivous ja tammat talliin. Viltsua valjastaessani huomasin, et ei hitsi munhan pitää varvastella et saan häntäremmin säädettyä kohilleen. Muutenkin kaikkia remmejä sai pidennellä jokapuolelta

Tamma aisoihin ja menoksi. Ja voi kuinka rauhallisesti se lähti ja niin komiasti lompsotteli, että! käytiin näin aluksi sellainen kevyt ehkä noin 5km lenkki. Tuntu, et mulla oli aisojen välissä jotenki "kypsempi" hevonen. Ajattelin, et kyllä se nyt jotain kokeilis kun viimeksi on toukokuussa kotona ajettu.Mutta eihän se mitään kokeillut  Mutta hyvä näin. Nyt saa nakata ärsyttävän potkuremmin naulakkoon (jes! mä oon niiiiiin vihannut sen kiinnittimistä) ja vähentää muutenkin kampetta. Kengät tais passata hyvin jalkaan kun ei kertaakaan napsinut(tai sit kunto kasvanut kesän aikana). Varsa oli siis ok, joten hyvillä mielein jatketaan siist tästä eteenpäin.

Ajon jälkeen pesin tamman ja nakkasin loimen. Joo minun ihana vihreä 145 cm loimi oli ihan liian lyhyt,,,eli takamus jäi paljaaksi. Eli loimen ostoon! en etes uskaltanut kokeilla 145 sadeloimea... Tammat pääsi vielä takaisin laitsalle.

Kympin jälkeen hepat sisälle ja ruokinta!