Meikäläistä tuo Viltsun patti on taas vaivannut jonkin aikaa ja mielestäni se on kasvanut. Joten soitin kaustiselle ja kerroin, että asiahan on nyt niin että patti vaivaa omistajaa enemmän kuin hevosta. Jaana sanoikin, että  ei arpikudos kasva joten saatiin aika 21.6 maanantaille ja meikä sai sitten samalla vapaapäivän

Maanantaina sit lähdettiin ja Käpsy lähti kaveriksi. Heti kun kävelytin tammaa klinikan ovesta sisään Jaana sanoi,et on se kasvanut.  Jaana sanoi, että ei se taida potkuvamma olla, että jäljelle jää vaihtoehdoksi kasvain.. KASVAIN! hyvä ,etten pyörtynyt kun silmissä vilisi sanat syöpä..kuolema..Onneksi käpsy rauhoitti tilanteen ja oli järkenä mukana kun meinasin säikähtää hieman liikaa tuota kasvain sanaa.

Patti kuvattiin ja nyt Jaanalla oli uusi ohjelma, että näki kuvan suoraan ja paremmin tietokoneen ruudulta. Ja pattihan on luuta! ja kasvaa just siinä nivelen alapuolella. Ja kyllä oli se 1cm kasvanut viime syyskuusta. Kuvasta näki myös,että kasvurajat on aikasta reippaasti vielä auki, joten päätettiin että patille ei tehdä mitään ennenkuin kasvurajat ovat kasvaneet umpeen ja kun ei se hevosta mitenkään haittaa. Poistetaan ainostaan jos se rupeaa hevosta jossain vaiheessa häiritsemään ja poisto olisikin liian jännä homma kun se on niin lähellä niveltä.

Jaana vielä kysyi Tampereen klinikalta niiden mieleipidettä. Tampereella ovat kuulemma nähneet tällaisia tapauksia ja usein omistajat ovat luulleet sitä potkuvammaksi (kuten minäkin). Jalassa kasvava luu on hyvänlaatuinen kasvain, joka on jonkinlainen kasvuhäiriö. Se voidaan poistaa kaapimalla, mutta tässä tapauksessa kun se ei vaivaa hevosta niin annetaan olla ja kuvataan sekä taivutetaan puolenvuoden välein. Toivotaan että jos ja kun tuo kasvain näyttää kasvavan sitä mukaa kun hevonenkin niin kasvais siihe suuntaan kuin nytkin. Ettei se vaan kasva nivelen sisään kun kasvurajat on auki. Eli normaalisti vain reenaillaan ja tarkkaillaan.

Hoidettiin samalla myös purukalusto.Ja olihan vain aika kiva piikki siellä oikealla puolella kuten epäilinkin. ja yläetuhampaat se on jo vaihtanut

Nyt pollet ovatkin vain lomailleet parisen viikkoa. Ennen klinikkareissua Viltsulla käytiin peri kertaa radalla ajamassa  ja hyvin on mennyt.

 

Viltsu 21.6 valmiina kuljetukseen ;)