Että joo  se olis sitten jo Syyskuu!

Arki alkakoon teeman jälkeen Viltsu on saanut liikettä sen 3 kertaa viikossa. Näteillä lenkeillä ollaan aloiteltu ja hienosti on mennyt..

Itse olin välillä kouluttautumassa Ypäjällä lemmikkieläin-ja hevostarvike koulutuksessa. Syksyn tullen tulee siis muutoksia työkuvioihin..

Juuso hoiti hienosti hepat sillä välin ja ei ollut mitään ongelmia. Karsinoiden siivouskin oli käynyt kuulemma tosta noin vaan

Ypäjän reissun jälkeen sairaistuin johonkin ihme räkätautiin ja kuumeeseen.

Viime sunnuntaina pikku kuumehöyryissä lähdin sitten ajelulle (onneksi juuso lähti mukaan!) Noh tamma lähti laiskasti matkaan ja tuttua peltotietä lähettiin menemään.

Oltiin jo melkein tien lopussa kun Viltsu rupes kampeemaan ihan hulluna vasemmalle(eli kyttäs jotain joutavaa risua) meikä veti kaksinkäsin oikeasta ohjasta mut ei mitään tuntoa ollut. Pää oikealla vänkäs vaan vasemmalle ja HUMPSIS! sinne todella syvään ojaan humpsahdettiin koko sakki! Juuso lensi pellon puolelle ja minä taisin (muistaakseni) kököttää vielä kärryillä kun varsa makas ojassa. Mutta jossain vaiheessa lensin kans penkalle. Hetken mietin miten päin maailma on ja sit avustamaan varsaa ojasta pois.

Avasin ekku sekin ja sit yritettiin saada varsaa ojasta. Oja oli siinä niin syvä, et vaikka se nousi siellä seisomaan ei ollut tien kans samalla tasolla. 4-5 kertaa Viltsu yritti sieltä pois ja melkoisen öhinän kans se pääsi kapuamaan pellon puolelle. Pari kertaa kinkkas toisella takasella mut sen jälkeen käveli ihan normisti.HUH!l varsa seisoi kaukeissa rauhassa pellolla kun juuso oikaisi pikkusen kärryjä ja sitten matka jatkui! Käveli ja juoksi normaalisti. Kotiapäin sit käveltiin ja kyllä se käveli nyt tarkasti keskellä peltotietä.

Veikkaan et se nyt tajuaa, että missä on oja. ojan vieressä vain kasvaa niin hulluna leppää sun muuta roskaa et sitä helposti luulee et pelto jatkuu ja jatkuu sivuille.

Tallilla pesin hepan ja kylmäsin jalat ja laitoin vielä jääsalvaa ja sit takas laitumelle vetristelemään koipiaan. Kyllä se oli sellainen täräys et pakko sen on jossain tuntua. Ihme oli että ei käynyt pahemmin.

Itselläni rupes vain seuraavana päivänä tulemaan kipuja. Niska ihan jumissa ei paljon mossata, olkapää sairaan kipiä sekä polvi värjäytynyt mustaksi.

sanoinkin et kerta halus mennä ojaam niin hyvä, että meni sit kunnolla jos tästä oppis. Ja lohdutukseni olen kuullut, että tämä on ihan "normaalia" varsan toimintaa. Jos laskee talven sukellukset niin tämä oli nyt 3 kerta, et toivottavasti oli nyt sitten tässä.

Noh illalla se selviää, et tietääkö Viltsu minne EI kannata mennä.

Että turvallisia kilometrejä opetettavien ja hieman vanhempienkin varsojen kanssa