Marraskuu vaihtui, mutta kuten kuvassa näkyy niin lunta ei ole vieläkään..Lauantaina näytti talven tulo jo lupaavalta, mutta ei..

Tiistaina Jari kävi kengittämässä Viltsun ja tosi hienosti Viltsu oli matalat kiintohokkikengät ja eteen tuli tilsakumit(kiitos Erkki J.)

Vihdoin tuli viikonloppu ja lauantai! Ilma oli mitä hienoin ajeluun. Yhen maissa polle valjaisiin ja ajelulle. Virtaa tuntu olevan jo katoksessa niin että! Hieman jänskätin kun tamma oli kuitenkin ollut vapaalle, että kuinka virtaa on kertynyt;)

Reippaasti tamma lähti ja intoa piukeena mentiin tutulle pellolle. Pellolla ravattiin parikiekkaa kun alkoi mullittelu..Parhaiten voisi kuvailla kiikkuhevosta Ihme mullittelua, että sai ihan tosissaan availla äänihuulia ja vetää pollea linkkuun. Kyllä se siitä onneksi rauhoittui..vähän..Nätisti käveli kuitenkin takas tallille. Purin kamppeet katoksessa ja lähin taluttamaan talliin ja sinnehän tuntu olevan kiire ja pesupaikalla remus melassin perään, että kyllä se sen melassin ainakin lenkeistä muistaa;) Loimitin hyvin ja vein vielä ulos nauttimaan hienosta ilmasta! Ja sinne mentiin vauhdilla tuntu, et ihan ku mua ei olis olemassa ollenkaan..(täytyy rueta bodaamaan..) puol viiden maissa heppojen hoito talliin ja Annikan 18-vee synttäreille!!

Lenkin jälkeen soitin Kääpälle ja kerroin pukittelusta. Tamma kuulemma nyt testaa ja milliäkään ei saa nyt antaa periksi. Sanna lupas tulla sunnuntaina kaveriksi.

Sunnuntaina Sanna tuli yhen maissa ja olin just valjastamassa viltsua. Vaihdoin suoran nahkakuolaimen. Viltsulla on ollut jokin ihme tapa, et kun se saa kamat niskaan niin sitten liikutaan eikä meinata. Valjastan sen pesupaikalla ja sit talutan katokselle jossa laitan kärryt. Pesupaikalta lähtiessä se on jo juosten menossa, noh ennemmin niin..muistan yhden tamman joka oli aina hyokkimässä päälleni kun olin sitä hakemassa lenkille, että sitä tammaa muistellessa ennemmin näin!

Kärryt perään, käpsy kyytiin ja tamma irti. Viltsu on ollut tosi hätäinen lähtiessä, mutta Kääpä ei päästänyt heti Viltsua lähtemään ja niin se tyytyi seisoskelemaan eikä heti "hyökännyt" matkaan. Meikä hyppäs kyytiin ja heti pikitielle päästyämme alkoi kokeilu eli pukittelu. Kaikki tapahtui sekunnissa, mutta sen muistan että kuului huuto "ET MULLE KYLLÄ ALA!"   ja fläp ja kappas kun tamma päättikin lähteä reippasti liikkumaan eteenpäin eikä enään toistakertaa ruennut kyselemään, et voitasko tehä jotenkin toisin. Ravattiin koko matka pellolle kun tuota virtaa tuntu olevan ja kieltämättä on turvallisempaa antaa mennä. Ja kyllä ravas komeasti! Ihan eri hevonen kun sai pitoa alle. Käpsy ajoi iiison pellon ympäri ja sit lähettiin takas kävelten tallille. Ja niin komiasti peruutti katokseenkin!!

Tamman pesu/loimitus ja nyt juotin vain vettä ämpäristä ja kyllä maistuu sitten hyvälle kun saa sen ämpäristä! Noh, eipä tule ongelmaa, ettei jois sitten kun ollaan Kuningatarkisoissa

Elikkäs nyt homman nimi on se, että tamma tarvii ehottomasti liikettä viikollakin, että se olis sitten viikonloppuna hieman rauhallisempi ajohommien kanssa. Vireä hevonen, kova kova luontoinen=liikettä, tekemistä/touhuamista.

Ajaa en näe joten juoksutan parikertaa viikolla liinassa. Toivotaan, että se tasottaisi tamman energisyyttä ja ensiviikonlopun ajolenkeillä ei tarvi katsella pomppivaa takamusta 

Jos haluat jännitystä elämääsi: Hommaa varsa!