Kunnkarit on vietetty, mutta tänä vuonna ei iho kärvähtänyt niin pahasti kuin viimevuonna =) Kelit suosi ja oli se Teivo niin mahtava paikka! Se tunnelma, mun vuoden ainut lomareissu. Kiitos taas kaikille ystäville ja matkanjärjestäjälle! Ja niinhän siinä sitten kävi, että Puikkonen oli taas saanut I.P. Vipotiinan reenattua loistokuntoon jus oikeaan aikaan! ei voi kuin ihailla sitä tammaa. Aivan mahtava!! Kuninkaasta sitten taisteltiinkin ja siinä sitä jännitystä piisasi ja sen voitti Villihotti!

Heti maanantaina lähdin sitten omalla tammallani ajamaan ja mitä ihmettä hevoselleni oli tapahtunut! Ravia ei meinannut löytyä ollenkaan! ihan eri hevonen kuin ennen kunkkareita. Vauhtia ei pystynyt ottamaan ollenkaan.. Ajattelin et jos se vain on jotenkin jumissa parin lomapäivän jälkeen. Keskiviikkona ehkä hitusen parempi, mutta ei hyvä. Ja taas alkoi myös oikealle ohjalle painaminen..

Torstai olkin jännittävä päivä kun meidän Annikan Viivi (asui mun tallissa ensimmäisen vuotensa) juoksi Vaasassa koelähdössä. Sitä sitten lähdettiin katsomaan koko perheen voimin. Viivi käyttäytyi raveissa kuten hevosten kuuluukin, mutta radalla oli vielä niin paineissaan, että tuli sitten 3 laukkaa ja se hylättiin. Mutta kun katsoin tamman spurtteja niin en olisi yhtään huolissani kun se likka osaa ravata ja vauhtiakin löytyy. Ens lauantaina uus yritys ja toivotaan, että saisi hieman tasaisemman juoksun.

 

Sitten perjantaina lähdin vielä toiveikkaana kokeilemaan omallani jos se ravi olisi löytynyt. Mutta ei. Oikeastaan kiikkas nyt kaikista pahiten..ajoin mitä ajoin ja sit katokselle kun rupes tuntumaan, että tästä ei ole mitään hyötyä. Soitin samantien ajan klinikalle ja sinne mennään sitten keskiviikko aamuna. Pampula saa lähteä myös mukaan hoidattamaan hampaitaan =) Otetaan Viltsusta verikokeet ja taivutetaan se läpi ja jos jotain reakoi niin sitten kuvataan. Jotenkin tuntuu, et jotain siellä täytyy olla koska hevonen on hyvällä asenteella eikä yhtään mutkuile tai muuta. Ja kun nyt kaverikin on aina mukana niin senkin pitäis piristää toisen menoa..

 

Täksi päiväksi(sunnuntai) oli suunniteltu kaverini kanssa Viltsulla ratsastamista. Päätin, että eipä tämä tilanne sitä estä kun hevonen kuitenkin kävelee normaalisti eikä ole kipean oloinen tai mitään. Kaveri ajoi eka viltsulla niin saatiin enimmät höyryt pois ja samalla näkisin itse hevosen menoa sivusta päin. Ja kyllä välillä meni ok ja sit alkoi kiikkuminen sekä oikealla ohjalla roikkuminen..ihmeellistä.

Polle katokseen ja valjaat pois ja sitten ratsastuskamppeet niskaan ja kaveri selkään. Itse en ole koskaan ollut kovin innostunut ratsastamisesta varsinkaan varsan =) joten olin ihan innoissani kun kaverini halusi tulla testaamaan ja sillähän tytöllä riittää kokemusta ja päätä =)  Mutta kyllä tämänpäivän jälkeen täytyy ryhdistäytyä ja kivuta vain sinne itekkin. Sen verta hauskalta se näytti =)

Hetken talutin ja sitten laskin irti. Ja mitä ihmettä tapahtuikaan! Viltsu ravasi niin komeasti, että!! ei välittänyt ihmisestä tuon taivaallista vaan korvat pystyssä meni niin rentoa ja komeaa ravia! Viltsu näytti hyvältä tulevalta montehevoselta ja montekuskia ei tarvitse miettiä! niin hyvin tuo kaksikko tulivat toimeen =)

Olin hieman hämmentyt tästä Viltsun "raviongelmasta". Johtukohan kun se sai tehdä jotain uutta ja kivaa, että ravi tuli vain itsestään? vai auttoiko asiaan kun tuli painoa enemmän etuosaan? mullahan on ollut painoputsit, mutta tosi kevyet. Tai sitten kun otettiin sekki ja laput pois.. Noh joka tapauksessa nyt sitten klinikalla käydään ja tutkitaan polle läpi. Jos mitään ei löydy niin sitten mennään kengitypajan kautta ja kokeillaan pikkasen painevempia kenkiä etusiin. Tuppaa nuo putsit hankaamaan vuohiset auki..

Noh tutkitaan, katotaan, tuumataan ja kokeillaan. Olen aivan varma, että sulava ravi mitä tänään nähtiin niin löytää rytminsä myös kärryjen  edessä =)

Yksi haaveistani on taas täyttynyt.

 

Kaverini Outi oli kuvaamassa. Lisää kuvia löytyy osoitteesta:

 http://univiidakko.kuvat.fi/kuvat/2011/Villin%20T%E4hti/