Viikonloppuna tallielämämme koki muutoksia. Lauantaina haettiin Annikan kanssa suloinen Pampula poni Ylivieskasta talveksi Viltsun kaveriksi. Hienosti poni meni koppiin ja niin minä ajelin rauhallisesti korpelaa kohti. Oli nimittäin ensimmäinen ajokerta kun kopissa oli nelijalkainen Kotia päästyämme laitettiin Pampula suoraan pihalle omalle puolelle laitsalle. Aluksi Viivi ja Viltsu ei edes päätään nostaneet(luulivat varmaan Juuson isän karhukoiraksi). Viivi ihastui oitis poniin, mut Viltsu ei paljoa välittänyt. Illalla otettin Pampula eka sisälle. Reppana oli hieman hädissään kun laitettin pesupaikan viereiseen karsinaan ja se ei sieltä paljon nähnyt ja tottunut aikaisemmin olemaan toisen ponin kanssa samassa karsinassa. Viiville meinas tulla laitumella hätä kun pikkuinen huusi tallissa. Haettiin Juuson kans myös varsat talliin. Vähän ennen tallia rupes Viltsuakin kiinnostamaan ponin hirnunta tallista ja meikä sit roikku mukana talliin

lauantaina varsat ekku pihalle ja sit pouni. Hyvin meni. Annika ja Erkki tulivat puolenpäivän maissa. Meikä otti kopin auton perään ja nuoripari hakivat Viivin laitsalta ja laittoivat Pampulan Viltsun kans. Tulinen oli uusien kavereiden alkutaival ja Viltsu reppana yritti vain seurata mihin paras kaveri on oikein menossa. Viivi meni suoraan koppiin ja meikä laitto ykkösen silmään ja niin lähdettiin Kaustista kohti. Juuso jäi kotia vahtimaan miten uusi parivaljakko pärjäävät kotona.

Niku-Matin pihaan kaarrettiin ja Viivi pois kyydistä. Hienosti matkusti ja reippaasti oli uudessa paikassa. Pääse heti ulos juoksentelemaan. Hieman se katteli maailmaa suurilla silmillään, mut kyllä meidän Viivi tulee pärjäämään ja Annika pitää siitä niin hyvää huolta, että ei hätiä mitiä! Mutta kyllä mun oli haikea se sinne jättää... Ullavan kohdalla oli pakko pysähtyä ja hakea Fazerin sinistä ja vetasta se ekaksi naamaan..myönnetään..helpotti.

Kotia kun tulin niin rauhallisesti Viltsu ja Pampula olivat, mutta sopivan etäisyyden päässä. Pampulalla kova komento päällä. Viltsu oli kyllä alamaissa ja tooosi väsynyt..kyljistä ihan hikinen. Otettiin Viltsu ekaksi sisälle ja sit Pampula. Hyvin meni, mitä nyt pientä säätöä kun kaikkien elämä on mennyt ihan uuteen uskoon. Kyllä itekki taisin olla hiukka sekasin kun tutut rutiinit jäivät. Pampula pääsi Viivin karsinaan niin sitäkin helpotti kummasti.

Kävin 11 maissa vielä tallissa. Ihana kun tallissa oli hiljaista ja härdelli rauhoittunut. Lohdutin Viltsua ja rapsuttelin pitkää se oli niin hellyyden kipeä. Pyyhkäsin Viltsun silmäkulmasta kyyneleen ja omastani. Päivä oli rankka ja tarvitsimme molemmat vain unta palloon.

Maanantai aamuna vietiin Viltsu ensiksi ulos ja tosi nätisti odotti, että Pampula tulee kaveriksi. Noh,, se kaveruus varmasti pian löytyy vaikka vielä toisiä vältellään.

Uusi arki on koittanut ja syksy  saa tulla

 

Pampula Korpelassa

 

Viivi Kaustisella