Dodiin! Terveydys ystävät! Nyt on tullut touhuiltua sellaista, et on päivitykselle aihetta!

Perjantaina aamulla hepat ulos lämpimään auringon paisteeseen. Siivosin tallin ja vein heposille lisää vettä tarhoihin. Annika pääsi koulusta päivällä joten menin sitä hakemaan lampilta. Samalla Katjan(siskoni) kanssa pyöräytettiin vappu munkit kun annika latas sohvalla akkujaanNauru

Hepat talliin puol seiskan maissa ja varusteet Viltulle niskaan ja takaa-ajamaan. Viltsu oli tohkeissaan ja täpinöissään ja kävely voidan luokitella pikku hölkäksi. Mentiin pikitieltä peltotielle. Pellolla käännyttiin ja ajattelin hieman harjoitella kääntymisiä niin siitähän tamma innostui tai hermostui ja alkoinen sellainen pukittaminen! mun vika, sekki oli aivan liian löysällä..mut totesin vain, et on ainakin terve varsa;)

Sit Viivin kans sama homma, mut se oli mokana et laitettiin kokolaput. Tottakai tamma pysähty ja yritti kääntyä takaisin kun ei nähnyt. Tallille kun päästiin niin nakattiin laput nurkkaan. noh, kokeilemalla sitä oppii! Ruokinta.

Lauantai alkoi mahtavalla auringon paisteella! hepat aamusta ulos! Sielläpä ne melkein kokopäivän makoili heinien päällä reporankoina.

Kuuden maissa annika tuli ja sanoi, et nyt laitetaan kärryt perään ja tämä tylsä takaa-ajo saa riittää hevosille ja omistajille. Mä olen et iiiik! nytkö se päivä sit koittaa. Soitin Juusolle ja se lupas tulla meitä avustamaan.

Hepat talliin ja viltsulle varusteet niskaan ja korvat kiinni. Kärryt perään  ja minä ja Juuso talutettiin ja annika ohjiin! Hih! mä olin niin paniikissa, et myönnän et mä olisin varmaan tippunut ekassa kurvissa.

Lähdettiin suoraan tallista hieman möykkyistä peltotietä ja sit tiukka käännös oikeaan pellolle. Viltsu meni toosi reippasti ja saatiin juuson kans olla tarkkoina. Pellolla annika hyppäs hetkeksi kyytiin.

Pellolla tehtiin lenkki ja sit takas kotia.Huh! mun pulssi oli varmaan 250! Se meni niin nopeasti. Varmaan viltsu meni six niin lujaa kun Viivi huusi tallista ja pellolla oli vielä kuiteskin aika märkää. Tallissa varusteet pois, mut korvapalloja en meinannut saada millään. Viltsu ei tykännyt niistä yhtään. Päätin, et paskat palloista ei se mitään ääniä pelkääNauru

Sit Viiville sama homma paitsi kärryt perään katoksessa ja sit pikitien kautta peltotielle. Viivi meni niin heinosti, että ja kyllä Annika oli tyytyväinen! Viivi käveli ihan hiljaa ja rauhassa. Käännyttiin pellola takaisin. Matka taitaa olla noin puol kilsaa, et just hyvä aloitukseen. Viivillä oli myös korvat kiinni, mut onneksi jätettiin laput nurkkaan!

Urotöiden jälkeen oli pakko korkata yx koff oli se niin jännää!

Sunnuntaikin sitten alkoi yhtä ihanan aurinkoisena kuin muutenkin koko vappu! koko päivän odottelin iltaa kun eilen päätettiin, että ajetaan varsat seuraavana päivänä heti uudestaan, jotta paremmin muistavat tai oppivatNauru

Annika tuli puol seiskan maissa ja hepat sisälle. Nyt ei ehkä jännittänyt niin paljon kuin eilen. Viltsulle valjaat selkään, mut en laittanut korvapalloja. sit uus juttu. heppa katokseen ja siinä valjaisiin vaikka viivi huutais ja potkis tallissa vaikka kuinka. Hienosti Viltsu siinä olikin hyvä niin koska oli yleisöäkin (juuson sukulaisia pappan talolla)

Kärryt perään, potkuremmi kiinni ja sekki kiinni ja menox.

mentiin nyt pikitielle ja siitä sit peltotielle. alussa Vilstu meni hiemen reippaasti, mut sitten kyllä rauhoittu hyvin kävelemään. Tosi heinosti meni ja hyvin kääntyi pellolla.

Takaisin tullessa pikitiellä tuli auto vastaan. ajoi  kyllä aika reippaasti vaikka yritin huitoa ja huutaa, et hiljennä Nyt *******! Aika reippasti se kuitenkin tuli, mut ei Vilstu siitä pahasti välittänyt pikkasen ehkä väisti ojan puolelle! Harmi kun ei saanut tilanne kuvia kun kaikki 3 oltiin niin keskittyneitä itse asiaan!

Katoksessa kärryt pois ja polle sisällepesupaikalle. valjaat pois. Harjaus ja jalkojen pesu ja hulluna rapsutuksia, haleja ja pusuja. Sit karsinaan rouskuttamaan heiniä.

Viivillä tehtiin sama homma ja hienosti meni! ei voi kyllä millään lailla moittia. Nyt saavat varsat olla ja miettiä oppimiaan asioita. Kuitenkin niin ajateltiin, et jos jotain uutta opetellaan niin tehdään peräkäisinä päivinä jos se auttais oppimista. Muutaman kerran vielä ajetaan ennen laidunkautta niin uskon, et tästä on hyvä syksyllä jatkaaNauru

Niin tosiaan Varsat menevät kesä-heinäkuuksi reisjärvelle tammalaitumelle. Laidunta 3km, 100- vuotta vanha kuusikko missä samoilla ja järven rannassa. Tamma laitumelle tulee noin 10 varsaa.

Uskon, että tämä vaihe ja päätös on tärkeää varsojen sosialisen kehittymisen kannalta. Saadaan sit sillä aikana omat laitumet kuntoon! Onneksi meillä on mökki reisjärvellä!