Lappeenrannan helteisesta kunkkari kisoista on selvitty ja innolla odotin seuraavaa viikkoa jolloin ajattelimme varsat hakea kotiin.

Talli saatiin pestyä ja kaikki loimet(kiitos Annikalle avusta!)

Tiistaina sitten se odotettu päivä koitti. Ennen yhdeksää koppi Pajeron perään ja varsoja hakemaan Reisjärveltä. Kympin maissa oltiin perillä. Siellä hevoset aavistivat heti et nyt joku lähtee kun kopilla kaarrettiin laitumien tykö. Nätisti tammat antoivat laittaa riimut ja ekana laitettiin Viltsu kyytiin. Vahva luontoinen tamma;) Siinä se lastaussillalla seistä nokötti, mutta ei eteen eikä taakse liikahtanut. Alaluomet vain roikkuivat melkein polvissa ja huokaili syvään. Mutta meillä ei ollut mihinkään kiire. Hain tupon ruohoa ja heiluttelin sitä turvan edessä niin sitten tamma tuli aivan huomaamatta koppiinKieli ulkona 

Sitten Viivin vuoro. Annika vain talutti tammansa koppiin ja se oli sit siinä. Lastaussilta kiinni ja kiitokset Sorolan Heikille hyvästä huolenpidosta! Vanhempi tamma jäi laitumelle huutelemaan kuin omien varsojensa perään.. Tamma puolelle jäi vielä vanheman tamman kaveriksi lämpönen ja suokkivarsa. Oripuolella oli vielä kunnon jengi.

Matka meni hyvin ja varsat matkustivat rauhassa. Ajettiin koppi suoraan pappan puolelta laitumelle kun kaivinkone työsti tietä tallilta laitumelle.

Viivi ensin ulos ja sitten Viltsu. Tälläkertaa Viltsu ei ollut niin jännittänyt matkustamista. Vain pikkasen kyljistä oli hikoillut. Viltsu löi turpansa ruohikkoon eikä paljon ressannut. Viivi hetken aikaa juoksenteli  ja huuteli sekä tutkailu "hieman" muuttunutta kotipihaa. Viltsu sille sit kerran hörähti, et nyt hiljaa Viivi ja niin musta tammaki rauhottui.

Puol ysin maissa otettiin hepat sisälle ja kyllä ne kotinsa muistivat;)  Kylläpäs oli mukava harjata omaa hevosta ja kyllä hevosetkin nauttivat. Illalla piti "muutaman" kerran käydä tallissa hevosia moikkaamassa ja nauttimassa tästä ihanasta kotiinpaluu hetkestä;)

Hyvin varsat ovat kasvaneet, että kohta kehtaa rueta suunnittelemaan kärryjä perään, mut pidetään vielä hetki kesälomaa ja nautitaan kesästä ja ja vaikka niistä kärpäsistä;)

 

1250196618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1250197017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jokainen Ravikuningatar (tuleva) tarvitsee vähintäänkin tällaisen tien laitumelleCool